Tips voor leuke uitstapjes met kinderen, inclusief korting!

Altijd geslaagd: een bezoekje met de kids aan de bioscoop!

Altijd geslaagd: een bezoekje met de kids aan de bioscoop!

Als ouder ken je het ongetwijfeld wel: de weerman voorspelt voor de komende week slecht weer met heel wat regen, wind en een kans op onweer. En dat net tijdens de grote vakantie! Als ouder moet je dan meteen nadenken wat je met je kind kunt doen en vaak moet je hierbij je creativiteit laten leiden. Maar niet getreurd, in ons land zijn er heel wat leuke dingen die je samen met je kinderen kunt doen wanneer het echt slecht weer is.

Ga naar een film kijken

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met je zoon of dochter naar een film te gaan kijken in één van de vele bioscopen in ons land. Vooral wanneer het slecht weer is, is er niks gezelliger dan naar een leuke film te kijken in de makkelijke zetels van een cinema. Maandelijks organiseert Kinepolis trouwens Kids at the Movies, waarbij de kinderen aan een goedkoper tarief een film kunnen bekijken.

Laat je kinderen uitleven in een speeltuin

Wanneer je kinderen reeds enkele dagen binnen moeten zitten vanwege het slechte weer zijn ze vaak actiever dan wanneer ze kunnen buitenspelen. Dit komt omdat ze zich eens willen uitleven, wat ook volledig normaal is. En waar kun je je als kind beter uitleven dan in een speeltuin? Neem je kind en enkele vriendjes mee naar de speeltuin en laat ze naar hartenlust ravotten tot ze helemaal voldaan zijn. Ideaal idee voor een regenachtige namiddag!

Liever iets leerrijks?

Wie liever heeft dat zijn zoon of dochter tijdens de vakantie iets bijleert kan ook terecht in één van de vele musea in ons land. Niet echt een museum maar wel een plek waar je als kind heel wat kan bijleren op een interactieve manier is Technopolis in Mechelen. Hier kun je als kind zelf heel wat wetenschappelijke snufjes uittesten en naar huis gaan met heel wat spannende verhalen je ongetwijfeld op school aan je vrienden zal willen vertellen.

Op weekend met je kinderen

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om samen met je kind op weekend te gaan. Niks is er zo gezellig dan samen leuke dingen te doen. Voor een kind is een weekendje weg met zijn of haar ouders een onvergetelijke ervaring. Op de website van Weekendesk vind je bijvoorbeeld heel wat mogelijkheden van bestemmingen waar je samen met je kind heen kan. Leuke kortingen voor Weekendesk kan je bovendien vinden op Scotty.be. Enkele leuke plekken die je kunt combineren met een weekendje weg zijn:

  • Het Sealife in Blankenberge (dit kun je combineren met een weekendje weg in Zeebrugge)
  • Pairi Daiza in Bergen (dit kun je combineren met een weekendje weg in Bergen)
  • Het dierenpark Forestia (dit kun je combineren met een weekendje weg in Spa)
  • Het themapark de Efteling (dit kun je combineren met een weekendje weg in Oisterwijk, Nederland)
  • Disneyland Parijs
  • Aquatopia in Antwerpen (dit kun je combineren met een weekendje weg in Antwerpen)
  • Parc Marineland (dit kun je combineren met een weekendje weg in Cannes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *