Kamers voor 7 tot 13-jarigen

Wanneer ze dan nog wat ouder worden, maar toch nog te jong zijn om volledig hun eigen kamer te kiezen, wordt het nog iets moeilijker. Het aanschaffen van een bureau begint al wat nuttiger te lijk

Mijn oudste zoon, Adam, de basketter onder ons, wou zijn felrood geverfde muren houden en vond eigenlijk niet dat er verandering nodig was. Ik daarentegen vond dat zijn kleerkast en bed een flinke make-over verdienden. Zijn lichtbruine houten meubels zien er meteen een stuk volwassener uit en kunnen heel gemakkelijk later ook nog gebruikt worden.

adam

Voor de jongens mag het meubilair op hun kamer al wat ruiger zijn, dus de afgeronde hoeken en kinderachtige designs vliegen best de deur uit. Donkerdere tinten zoals bruin, oranje, donkerrood of zelfs zwart zien er automatisch beter uit op een jongenskamer. Al past u beter op dat uw jongenskamer niet verandert in een zwarte gothic-tempel. Matig het gebruik van zwart.

Elk speels karakter moet daarom niet verloren gaan. Integendeel, het is en blijft nog steeds een kinderkamer. Kleine elementen zoals foto’s of een zitzak kunnen de perfecte aanvulling zijn voor de eigen kamer van een 10-jarige.

One thought on “Kamers voor 7 tot 13-jarigen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *