Hoe een babykamer ontwerpen?

Bij het maken van een babykamer is het altijd leuk om veel kleur te gebruiken. Het is echter belangrijk om een beperkt thema te behouden. Wanneer u kleuren kiest, neemt u het beste maximaal drie verschillende hoofdkleuren. Bijvoorbeeld: opteer voor blauwtinten en witte accenten in plaats van felrood, donkerblauw, lichtgeel en wat oranje.

Om dat een babykamer voornamelijk bedoeld is als slaapruimte, raad ik u ten zeerste aan om het bij rustige en zachte kleuren te houden. Beperk de felle, agressievere tinten. Zo creëert u een kalme, maar gezellige ruimte waarin uw baby’tje zijn of haar eerste paar maanden rustig een vast slaapritme kan opbouwen.

TIP: Probeer de kleuren aan te passen aan het geslacht van uw kindje. Een babykamer vraagt sowieso niet erg specifieke thema’s, maar het is interessant om een paar subtiele kleurschakeringen te gebruiken. Het mag dan nog te jong zijn om het verschil tussen de stereotype roze of blauwe kamer te herkennen, toch is het leuker om uw zoontje de eerste paar maanden in een zacht blauwe kamer wakker te worden dan in een typisch roze.

Ben je als toekomstige ouder van plan om de babykamer zo vroeg mogelijk af te hebben zonder dat je het geslacht weet? Of hou je van spanning en wil je het nog niet weten? Kies dan voor een neutrale kleur: lichtgroene of gele tinten bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *