De juiste kleuterkamer kiezen

In een kleuterkamer is het, in tegenstelling tot bij de babykamer, al heel belangrijk om een eigen stijl te ontwerpen. Deze kamer wordt naast een slaapruimte ook nog eens een kamer waarin uw levendige kleuter kan spelen. Er mag dus al wat meer pit in zitten. De kleuren mogen iets gewaagder, maar nog op een niveau dat het als een slaapkamer kan dienen.

Het is belangrijk dat u de juiste balans vindt tussen speelkamer en slaapkamer. U hoeft niet per se de hele oorspronkelijke babykamer om te bouwen, met een aantal persoonlijke toetsen kan uw kleuter zich meteen in een nieuwe wereld voelen!

Ikzelf heb bijvoorbeeld de muren van de kamer van mijn jongste zoon Bart onaangeroerd gelaten. Wel ben ik gaan neuzen in verschillende catalogussen op zoek naar gedurfde, maar nog steeds bruikbare meubels. Bart was als baby altijd al geobsedeerd door Duplo, en later ook de kleinere variant, Lego. Na een beetje surfen vond ik uiteindelijk op de website van EMOB de perfecte kamer voor hem:

emobb

Bron: Emob4Kids

Toen ik hem deze foto liet zien was hij er meteen weg van. Hij wist mij te vertellen dat hij onmiddellijk die ‘legokamer’ wou.

Hier heb je de perfecte balans tussen slaapkamer en speelkamer. De algemene kleuren zwart en grijs zorgen ervoor dat de subtiele maar toch vrij felgekleurde accenten die de typische lego- of duploknoppen meebrengen niet te overdonderend uitblinken. De kamer is dankzij die ludieke features een gezellige speel- en slaapruimte.